Milyen előnyei vannak az érintésvédelmi felülvizsgálatnak?

  • Posted on:  csütörtök, 26 szeptember 2024 09:31
  • Written by 
érintésvédelmi felülvizsgálat

Egy raktárban, üzemi területen, ipari helyszínen megszokottnak számít a különféle gépek és berendezések munkája. Ezek a gépek az emberi erőt helyettesítik és sokszorozzák meg, önállóan vagy emberek által vezérelve dolgoznak. Az elektromos berendezések komoly kockázatot jelentenek a munkavédelem szempontjából. A rendszeresen elvégzett ellenőrzésekkel biztosítani lehet a munkavállalók fizikai épségét és fenntartani a munkabiztonság elvárt színvonalát.

Az érintésvédelmi felülvizsgálat előnyei

Az elektromos árammal működő berendezések és gépek kezelése és karbantartása is fokozott figyelmet igényel. Az ellenőrzések elmaradása végzetes következményekkel járhat.

  1. A felülvizsgálatot végző szakember kiszűri a hibákat és ezzel a megelőzésnek is teret ad. Mielőtt valóban komoly probléma alakulna ki egy kopott alkatrészből vagy sérült vezetékből, van lehetőség a javításra.
  2. A szakember közreműködése a baleset megelőzésben is szerepet játszik, mert egy meghibásodott készülék könnyen áramütést okozhat. A hibás részek feszültség alá kerülhetnek, ami érintésre súlyos balesethez vezethet. A kikapcsolt berendezés alapesetben feszültségmentes, tehát biztonságosan hozzá lehet érni.
  3. A rendszeres felülvizsgálatoknak teret kell adni, mert a munkáltatót szabályok kötik és a biztonságos munkahely fenntartásával a jogszabályi elvárásoknak is meg tud felelni.
  4. A gépekkel dolgozó alkalmazottak nyugodt lelkiállapotban tudnak dolgozni, ennek köszönhetően a munka kiegyensúlyozottan, hatékonyan zajlik minden nap.
  5. A megelőzés anyagi biztonságot is jelent, mert nem kell váratlan kiadásokkal számolni, legyen az egy bírósági per vagy egy berendezés javíttatása.

Bízza ránk a feladatot!

A csapatunk átfogó szakértői tevékenységet végez, amibe a biztonságtechnikai felülvizsgálat is beletartozik. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szüksége van a szolgáltatásainkra és fontos Önnek a gépparkja, a berendezések épsége! A honlapunkon megtalálja az elérhetőségeinket és azonnal egyeztetni tud kollégánkkal a részleteket illetően.

Read 44 times Last modified on csütörtök, 26 szeptember 2024 09:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.